MINDFULNESS TRAINING VOOR BEDRIJFSLEVEN EN ORGANISATIES

De training wordt ingezet voor:

  • Stressmanagement en stress reductie
  • Gezond omgaan met werkdruk
  • Verzuimpreventie
  • Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid
  • Persoonlijke effectiviteit
  • Mentale fitheid en werkplezier

Stress is een aanslag op lichaam en geest. Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode om stress te verminderen. Omdat elke organisatie en situatie anders is, bieden wij incompany trainingen Mindfulness op maat gemaakt naar uw wens. Trainingen worden op locatie in Friesland, Groningen en Drenthe gegeven. Online verzorgen wij trainingen in heel Nederland.

Incompany training Mindfulness

Onze mindfulness trainingen voor bedrijven en organisaties hebben een groepsgrootte van maximaal 12 personen. Ook individuele trainingen zijn mogelijk. De training is bij voorkeur wekelijks, 2 a 2.5 uur per bijeenkomst verspreid over 8 weken.

 De inhoud bestaat uit:

  • Mindfulnessmeditaties die het brein en de aandacht versterken. De meditaties helpen slechte denk- en gedragspatronen herkennen en doorbreken.
  • Inzichtsoefeningen en theorie over stress, energie, grenzen en gezond omgaan met stress en emoties.
  • Oefeningen om gezond te leren omgaan met stress en het verbeteren van zelfzorg.
  • Reflectie.

Een kortere Workshop Mindfulness leent zich goed als onderdeel van teambuilding, een congres of bedrijfsuitje. Benieuwd of deze workshop bij uw bedrijf of organisatie past? Wij denken graag met u mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies.

4 extra redenen voor mindfulness in organisaties 

Steeds meer professionals zien mindfulness als een effectieve manier om stress te verminderen bij medewerkers.
Maar naast stressreductie, zijn er nog meer redenen om een training mindfulness in te zetten.

Mindfulness vermindert stress en voorkomt zo uitval. Ook helpt de Mindfulness training bij herstel van overspanning en burn-out. Het versterkt het brein (de prefrontale cortex) waardoor de mentale en emotionele fitheid verbetert. De medewerker wordt zelfbewuster; flexibeler, veerkrachtiger en leert wat hij kan doen om goed en gezond te functioneren.

Grote veranderingen in een organisatie maar ook in de wereld, denk aan de Coronacrisis, brengen stress en onrust mee. Het is dan extra belangrijk dat medewerkers goed blijven functioneren, veerkrachtig zijn en plezier houden in hun werk. Mindfulness helpt om meer ontspannen en flexibel om te gaan met veranderende omstandigheden. Juist de eigenschappen die zo belangrijk zijn bij veranderingen worden versterkt. Denk hierbij aan creativiteit, probleemoplossend vermogen, het makkelijker overzicht houden in complexe situaties en prioriteiten stellen.

Mindfulness versterkt elk Management Development programma. Met mindfulness verbeter je namelijk als leidinggevende op fundamentele wijze je persoonlijke leiderschap en reflectievermogen. Mindfulness helpt bovendien om complexe situaties, ook onder druk, beter te kunnen overzien. Je komt meer in je kracht te staan en kunt gezonder omgaan met grenzen. Ook train je om met meer aandacht te communiceren wat de effectiviteit van gesprekken vergroot. In bestaande management developmentprogramma’s kunnen op maat gemaakte mindfulness workshops worden ingepast.

Voor een goede samenwerking is het belangrijk dat werknemers flexibel en  reflectief zijn en goed communiceren. Mindfulness is een bewezen techniek om deze competenties te ontwikkelen. Daarbij leren medewerkers bij de training mindful luisteren: luisteren met aandacht en nieuwsgierigheid naar elkaar. In veel organisaties zitten mensen vast in hun eigen verhaal en het beeld dat zij van anderen hebben. Hier is men zich niet van bewust. Met mindfulness leert men weer echt open te staan voor anderen, waardoor de samenwerking verbetert.