Groepstraining: wordt fysiek en mentaal weer lenig

Voor wie is deze training geschikt?

Als je eenmaal weet dat het fout gaat in je leven, wil je niet verder leven zoals het altijd gaat… je wilt op een nieuwe manier werken aan een fysiek en mentaal gezond leven. Maar hoe? Bij Noordergrond hebben we een traject ontwikkeld waarbij je mentaal leniger wordt en het leven weer aan kunt. Afgelopen jaar hebben verschillende groepen dit traject met succes gevolgd.

In dit traject combineren we voornamelijk ECO coaching met de principes van ACT. Iedere deelnemer ontdekt zijn/haar talent en kracht (Vinden), bindt deze aan een duidelijk doel (Binden) en zet verlies om in winst (Scoren). Vinden -Binden- Scoren met ECO coaching. Onze trainers zijn ook opgeleid in NLP en andere methodieken (hyperlink van andere methodieken maken). Daar waar passend zullen zij deze toepassen.

ACT, Acceptance and Commitment Therapy helpt deelnemers om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (Acceptance), zodat men blijft investeren in de dingen die men écht belangrijk vind (Commitment).
Eenmaal in een situatie van langdurige stress of uitval is het niet eenvoudig om de draad weer op te pakken. Er is een grote dosis mentale lenigheid nodig om na een flinke tegenvaller de draad weer op te pakken. Hoe pakken we dat samen met jou aan? Waaruit bestaat zo’n traject waarin je veerkracht en mentale weerbaarheid wordt vergroot zodat je beter om kunt gaan met de uitdagingen die het leven je biedt?

De trajecten staan bol van afwisselende doe opdrachten, er zijn geen lange theoretische verhalen. Je leert veel sneller door te doen en te ervaren. Nieuwe ervaringen worden vlot ingepast in jouw eigen leven. De opdrachten worden in een sportieve setting uitgevoerd maar ook drama, musiceren en bijvoorbeeld tekenen of schilderen staan op het programma. Door zoveel mogelijk verschillende actieve oefeningen te doen ontdek je wat wel en niet voor jou werkt.

Een traject waarbij je op zo’n intensieve manier aan jezelf werkt is best pittig. Daarom is er tijdens de sessies ruim aandacht voor het aanleren van nieuwe ontspanningstechnieken, ook deze vergroten je mentale lenigheid en veerkracht en zorgen er voor dat je op een soepele manier nieuwe gewoontes leert.

Aan het eind van het traject heb je ervaren hoe je op een eenvoudige manier voor iedere uitdagende situatie een passende tool uit je gereedschapskist kunt pakken. Ook in deze Corona tijd, ten tijde van de lock down gaan de trajecten door: afhankelijk van de situatie worden de trajecten offline en online gegeven.