Leef in het moment – focus op wat je doet

Na 5 minuten wordt dit filmpje echt interessant (scroll rustig door, dat doen wij ook). Hoe komt het dat wij, zelfs tijdens mooie momenten, ons vaak toch minder gelukkig voelen? Een kort en bondig pleidooi over leven met aandacht en het maken van goede keuzes. Dit is de basis van mindfulness.


Eenzaamheid – Loneliness

Veel mensen kampen nu vaker met gevoelens van eenzaamheid ten gevolgen van isolatie door het Corona virus. In dit filmpje vind je uitleg over de emotie eenzaamheid. Het klinkt misschien tegenstrijdig maar eenzaamheid is een universele basisemotie die we allemáál voelen van tijd tot tijd. Doordat we ons nu allemaal vaker eenzaam voelen verbindt deze emotie ons juist nu.


Not Giving A Fuck

Een zelfhulp boek maar dan anders. Het is geschreven voor haters van zelfhulpboeken… Centraal staat de boodschap dat je zelf kiest wat jij belangrijk vind in het leven en dat je de andere, minder belangrijke zaken makkelijker leert los te laten.


Uit liefde voor jezelf

Ter ondersteuning van bepaalde trajecten gebruiken we dit zelfhulpboek gebaseerd op ACT. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. ACT helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt -Acceptment- zodat je kunt blijven investeren in de dingen die écht belangrijk zijn -Commitment. Dit boek is ook een aanrader als je thuis met zelfontwikkeling aan de slag wilt.