Mindfulness training

Wat is nu mindfulness?

Door je geest te trainen, leer je bewuster met je aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu. Je zit hierdoor minder in de spinsels van je hoofd en leeft meer in het moment. Dit geeft meer kracht, rust en helderheid.

Het wereldwijd toegepaste stressreductie-programma, is uitgebreid onderzocht door internationale universiteiten. Het is een bewezen effectieve en mentale training, waarbij gebruik wordt gemaakt van een mooie mix van oosterse meditatietechnieken en westerse psychologie.

Je kunt jezelf trainen om aandachtiger in het leven te staan. Dit leer je door de 8-weekse mindfulnesstraining te volgen. Deze is ontwikkeld door de Amerikaanse wetenschapper Jon Kabat-Zinn.

De belangrijkste effecten zijn een afname van stress, onrust, angst en piekeren. Na afloop van de sessies nemen je energie, concentratie, creativiteit en veerkracht toe. Daarbij zijn er minder stresshormonen in het bloed meetbaar en verbetert je immuunsysteem. Dit blijkt uit onderzoek van internationale universiteiten, zoals Harvard Medical School, Oxford University en UMC St Radboud.

Als extraatje is deze training niet 8 maar 10 weken. Dit als extra steuntje in de rug. Les 9 en 10 zijn respectievelijk een maand en twee maanden na afloop van de eerste 8 lessen.

De training is opgebouwd uit 10 bijeenkomsten van 2 uur. Deze sessies vinden in kleine groepen plaats.

Mindfulness is, net zoals leren pianospelen of autorijden, een vaardigheid die je kunt trainen. Van deelnemers wordt dan ook gevraagd om dagelijks thuis gedurende de training, te oefenen met behulp van diverse meditatie- en yoga-oefeningen. Oefeningen en theorie worden wekelijks via de mail en een app aan deelnemers verstuurd.

Wat leer je tijdens de training?
  • Verschillende oefeningen die diepe ontspanning brengen
  • Beter hanteren van stress, angst en (chronische) pijn
  • Sneller terugkomen in balans na een stresssituatie
  • Eerder herkennen van je grenzen
  • Je belemmerende patronen ontdekken

Kortom: je wordt een krachtigere versie van jezelf!

Interesse?

Kun je wel een mentale opfrissing gebruiken, maar weet je nog niet of Mindfulness wat voor je is?

Kom dan naar de gratis kennismaking. Voor meer informatie t.kuipers@noordergrond.com

De bijeenkomsten vinden plaats in Gorredijk, Beetsterzwaag, Drachten en Heerenveen.

Mindfulness wordt aangeboden in 10 lessen voor €350,=.

Deze training gaat bij evt. strengere Corona-maatregelen online door!