Sport Coaching

Individuele sporters

Bij Noordergrond zijn we gespecialiseerd in actieve, ervaringsgerichte coaching.
We begeleiden individuele sporters die:

  • Moeite hebben met presteren tijdens piekmomenten of stressvolle periodes
  • Geen rust en ontspanning kunnen vinden om tot goede prestaties te komen
  • Niet snappen waarom ze niet verder komen in hun sport
  • Het moeilijk vinden om te veranderen, zich aan te passen
  • Niet zichzelf blijven in een team, last hebben van teamdruk

Sportteams

Voor sportteams maken wij trajecten op maat. Kenmerkend voor onze aanpak met sportteams:

  • Out of comfort
  • Actief en ervaringsgericht
  • Samen doelen stellen, samen doelen halen
  • Nuchter, met veel humor

Met out of comfort bedoelen we ook echt out of comfort. Je gaat met jouw team dingen doen die je nog nooit eerder hebt gedaan… Naast trajecten bieden we voor sportteams eenmalige workshops aan
over verschillende onderwerpen. De coaches en trainers die jou begeleiden zijn allen ervaren sporters en trainers. Voor het coachen van sporters en sportteams gebruiken wij diverse coach en training technieken.

We lichten hier twee methodieken toe:

ECO-Coachen

Deze methode is geschikt voor iedere sporter die zijn doel wil verleggen en zijn droom wil waarmaken. Je wordt gecoacht op vergroten van doorzettingsvermogen, omgaan met succes en tegenslag. Dit is belangrijk tijdens maar vooral belangrijk na de sportcarrière. Als ECO-Coach stellen we jou als sporter centraal en sluiten aan bij jouw ontwikkeling. Fysieke en mentale trainingen in de praktijk worden direct ervaren en toegepast naar jouw tak van sport. Als sporter voel je wat focus, vertrouwen en omgaan met spanning is. Sporters worden gecoacht op basis van zelfsturing en zijn bereid om met de principes van Vinden, Binden, Scoren te werken aan hun doel. Sporters weten door ECO-Coachen zichzelf  te vinden en begrijpen, kunnen hun doel exact formuleren en kunnen werken op basis van zelfsturing.

Tijdens en na het ECO-Coach traject weten sporters betere prestaties te behalen.

ACT

Ook maken we tijdens de coaching veel gebruik van ACT, Acceptment en Commitment Therapy. We gebruiken elementen uit ACT veelal bij sporters die veel van zichzelf en het team eisen. Hierdoor kunnen fysieke en mentale klachten ontstaan die gerelateerd zijn aan een fysieke en mentale burn-out. Door gerichte coaching in te zetten voorkom je langdurige uitval en leer je als sporter je eigen valkuilen herkennen.
Je gaat in het vervolg gemakkelijker om met jouw valkuilen waardoor je meer ontspannen in je sportcarrière staat. We weten allemaal waar ontspanning toe leid: top prestaties!

We begeleiden je op een nuchtere manier, met humor op weg naar jouw
top
.