Mindfulness een hype of heb je er echt wat aan?

In een druk en vol leven is het een kunst om in balans te blijven. Misschien word je geleefd door je agenda of de hectiek van de dag? Staat je hoofd nooit stil? Of bestaat jouw dag vooral uit heel veel dingen die ‘moeten’? Ben je alleen maar bezig met ‘straks’, met wat je nog allemaal moet doen? Of blijven je gedachten steeds maar malen over iets wat gisteren niet helemaal lekker liep en dat je dat toch anders had willen aanpakken?

Heel veel mensen herkennen zich in bovenstaande eigenschappen. Wat hebben we allemaal een druk leven!

Laat ik vertellen wat mindfulness voor mij doet, in mijn drukke leven.

Ik ben geboren met een druk hoofd. Mijn hoofd is altijd vol met ideeën en plannen die ik het liefst direct uitvoer. Als kind was dat geen probleem, ik deed alles wat ik wilde doen, heerlijk! In mijn pubertijd werd ik ziek, goed ziek. Ik deed nog maar een fractie van wat ik eigenlijk allemaal wilde doen… Via een klasgenoot kwam ik in contact met meditatie. Ik ging naar de bieb, verdiepte me verder in verschillende meditatietechnieken en paste deze afwisselend toe. Al snel merkte ik dat ik ondanks mijn ziekte toch weer van alles kon doen, dit dankzij mijn meditatie beoefening. Door het mediteren boorde ik zomaar nieuwe energiebronnen aan. Ik merkte amper dat ik minder energie had dan gezonde jongeren. Na mijn studie ging ik aan het werk. Het werd lastig om mijn hoofd rustig en kalm te houden in deze levensfase van carrière maken. Naast mediteren ging ik meditatief handwerken. En als ik zo een uurtje bezig was met naald en draad had ik na afloop het gevoel of ik op vakantie was geweest. Wat een ontdekking was dat! Nog weer later, toen ik kinderen kreeg, ontdekte ik mindfulness. Meditatie is een onderdeel van mindfulness.

Mindfulness legt een wetenschappelijke basis onder verschillende meditatievormen. Zelf ben ik dol op wetenschap dus dit was voor mij “thuiskomen”. Na het geven van verschillende meditatietrainingen en thuis jaren gestoeid te hebben met Mindfulness besloot ik ook het officiële diploma voor mindfulness trainer te halen.

Wat is het fijn als er een levensstijl is, die zo goed bij drukke hoofden past! Door ziekte, hersenletsel, heb ik een chaotisch hoofd kado gekregen. Ik heb mijn chaotische hoofd behouden maar raak er niet meer door in de war. Ik leef mijn leven koersgericht en ben super stabiel. Dit heb ik bereikt door regelmatig een paar eenvoudige mindfulness stappen toe te passen. Ben je nieuwsgierig welke oefeningen voor jou geschikt zijn, zodat jij ook super stabiel en naar je waarden kunt leven? Neem dan contact met mij op.

Er zijn meerdere blogs met voorbeelden van mindfulness-oefeningen. Zo kun je ontdekken of het volgen van een mindfulness training, of coaching met daarbij aandacht voor mindfulness bij jou past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.