Coachafspraken in de natuur

Tijdens de lockdown mogen coachafspraken gewoon doorgaan van het RIVM. Onze afspraken kunnen binnen, buiten of via het beeldscherm plaatsvinden. Het is het is maar net waar jij je prettig bij voelt! In dit blog lees je hoe coachafspraken in de vrije natuur verlopen.

Afgelopen maanden hebben we fijne coachsessies in de prachtige natuur gevoerd. Coaches van Noordergrond kennen de meest mooie en rustige natuurgebieden van Noord Nederland. Wij zorgen voor een hapje en een drankje en stoelen tijdens de coachingsessies in de vrije natuur. Als het nodig is nemen we ook stoelen mee.

Bij coachafspraken in de natuur helpt de natuur als gratis extraatje mee:

  • De natuur werkt verstillend. Hierdoor is het gemakkelijker om te luisteren naar jouw innerlijke stem.
  • Doordat je je buiten jouw vertrouwde wereld begeeft zul je letterlijk nieuwe paden bewandelen. Hierdoor sta je je meer open voor nieuwe inzichten en inspiratie.
  • De natuur leent zich fantastisch voor het gebruik van symboliek en symbolen. Denk alleen al aan een boom die in de herfst haar bladeren los laat, in de winter een doods aanzien heeft… tot de lente begint. De boom barst dan van hernieuwde energie: zij groeit en toont nieuwe, jonge bladeren om zo in de zomer in al haar glorie haar hernieuwde uiterlijk en bladerpracht te showen.

Ben jij van nature graag in de natuur? Dan is het zeker de moeite waard om eens een coachafspraak te maken in een bos, op de heide of langs het water. We passen in bestaande coachtrajecten ook regelmatig een buiten afspraak in.

De foto is een impressie van een coachsessie in september 2020 in een natuurgebied in Friesland. Stoelen waren niet nodig, drinken en een persoonlijk notitieboekje wel!

Wandelcoaching is een actieve vorm van natuurcoaching. Hierover schrijven we in een apart blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.